Birka fest goes schlager

I februari får hela Sverige schlagerfeber och på Birka vill vi självklart vara en del av partyt och ställer till med en riktig Schlagerfest.

Succébandet Svea är tillbaka på Birka och bjuder på schlagermusik och fest! De gästas av BWO medlemmen Martin Rolinski (3 och 4/2) och sångerskan Linda Bengtzing (10 och 11/2). Vi bjuder på massor av schlagerhits och glamour. Naturligtvis kan du även se melodifestivalen ombord.

En fest som denna kräver ett glamouröst erbjudande.

Schlagerpaket från 575:-/person

22 timmar, avresa 3, 4, 10 och 11/2

Värde upp till 958:-

I schlagerpaketet ingår:

  • Smörgåsbord inkl. dryck
  • 1 glas bubbel på Schlagerfesten i Lobbyn 19.00-21.00
  • Del i Cabin Standard hytt*
  • Fri bussanslutning från 80-tal orter i Sverige

*kan uppgraderas till Seaview Komfort hytt mot tillägget 150:-/person

Noje Martin Rolinski Birka

Martin Rolinski

Martin inledde sin musikkarriär i dokusåpan Popstars, vilket ledde till att han träffade Alexander Bard. Han blev då en av medlemmarna i popgruppen BWO och resten är historia.

BWO har tävlat 4 gånger i Melodifestivalen, Martin har även medverkat i tävlingen som soloartist 2013. 2007 lånade BWO M/S Birka för inspelningen av sin musikvideo ”Let it Rain”.


Martin gästar oss fredag 3/2 och lördag 4/2.

Noje Linda Bengtzing Birka

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing är välkänd artist, schlager- och popsångerska samt programledare. Hon är rutinerad i Melodifestivalsammanhang. Tillsammans med succébandet Svea bjuder de på schalgers- och mellohits!


Linda gästar oss fredag 10/2 och lördag 11/2.

Eurovisionkuriosa

Visste du att vår nöjesvärd Mathias Holmgren kan mer Eurovisionhistoria och Eurovisionlåtar än de flesta? Testa att utmana honom nästa gång du är ombord. Polen 1972? Tyskland 1988?

2015 firade Eurovision Song Contest 50 år och är därmed den längsta pågående musiktävlingen i världen!

1986 vann Sandra Kim för Belgien med låten J’aime La Vie. Hon var då bara 13 år gammal.

När Carola vann med Fångad av en stormvind 1991 och skulle gå ut till stora scenen var det en man som gjorde ett utfall mot henne men blev stoppad av säkerhetspersonalen!

Eurocat kallades den rosa animerade katten som var den första maskoten för Eurovision Song Contest. Den förkom mellan bidragen i de så kallade "vykorten" 1990 i Jugoslavien.

När tävlingen hölls i Göteborg för första gång så ”tappade” programledaren Lill Lindfors kjolen. Vilket årtal? 1985 så klart! Viktigt årtal att komma ihåg!

Martin Rolinski har deltagit i melodifestivalen solo en gång och tillsammans med BWO 4 gånger. Som bäst har han nått en 2:a placering med BWO i Melodifestivalen, 2006 med ”Tempel of Love”.

På franska heter tävlingen något så tjusigt som ”Le Concours Eurovision de la chanson”.

Eurovision Song Contest har gett upphov till flera spin-offer, så som t ex Junior Eurovision Song Contest och Eurovision Dance Contest.

Det finns en internationell fan club som heter OGAE International som samlar 40 olika nationella fan clubs från hela värden i ett nätverk. Den svenska klubben heter ”Melodifestivalklubben OAGE Sweden”.


YouTube: Så här såg det ut när BWO var ombord 2007 >>